UGENS NYHEDER – WEEKLY NEWS

– Katolsk Forlag udgiver i år en bog med beretninger fra konvertitter. Bogens titel er “hjem – 20 beretninger om at blive katolik.”Under kirkekaffen efter højmessen vil der være mulighed for at købe bogen.

– Sogneundervisning for børn og unge begynder lørdag den 7. september kl. 10.00.
Katekese i vores menighed omfatter Den Gode Hyrdes Katekese for børn mellem 3-7 år, forberedelsesgrupper til den 1. kommunion (2,3 klasse), mellemholdet for børn efter den 1. kommunion og forberedelsesgruppen til firmelsen. Derudover har børnene mulighed til at være en del af ministrantgruppen og unge en del af Katolsk Ungdomsklub. I kan finde detaljerede informationer på en flyer lagt i våbenhuset og på hjemmesiden. Har du børn? Tag dem med til kirken!

– Lørdag den 7. september den årlige valfart til Skt. Mikaels Kirke i Ringsø v. Pindstrup for polakker boende i Jylland, samt for danskere med polsk herkomst og i øvrigt for alle, der gerne vil deltage. Det er den første valfart til den nyrestaurerede kirke. Læg mærke til ændringen. Valfarten begynder kl. 11.00 med rosenkransen og katekesen og slutter med festmessen kl. 14.30. Se i øvrigt programmet som er vedlagt i våbenhuset. Alle er hjertelig velkomne.

DET NYESTE SOGNEBLAD KAN LÆSES HERE

 

***

Sognepræsten skriver


Lyngen begynder langsomt at klæde de vilde marker i et lilla tæppe, rønnebær, lige som kronjuveler, modner i deres røde farve, bøgeskove går snart i flammerne – sensommer og efterår begynder deres farverige koncert. Lange sommerdage er slut, og vi går tilbage til vores almindelige arbejds-, skole- og studiedage. Børnene er tilbage i skolen og sfoen, studerende sætter sig snart tilbage på deres bænke, vi andre kommer tilbage til vores kontorer og andre arbejdspladser. Sommeren har givet os lov til at slappe af, møde dem vi holder af, nyde naturen og ikke mindst møde os selv i stilhed og ro. Vi havde tid til hinanden og til os selv. Vi havde tid til at se ind i os og omkring os. Vi havde tid til måske bare at være der.
Nu melder den travle hverdag sig hurtigt tilbage og begynder at stjæle vores tid og opmærksomhed. Mange ting sker, mange ting skal vi tage os af, mange ting fylder vores tanker, hjerte og hænder. Computeren er tændt. Ipaden og telefonen lysner med deres skærme.
Sikkert er mange af de ting uundgåelige. Vi skal tage os af vores børn, vi skal passe vores arbejde, vi skal købe ind, tage hånd om vores bolig. Men er nogle af alle de ting, vi tager os af ,mon uundgåelige?
Måske kan den farverige efterårstid være en chance for at se på vores hverdag og reflektere en gang til over, hvad er vigtigst i livet? Er roen, stilheden, fællesskabet og nærvær kun forbeholdt sommeren?
Tiden er en af de største gaver, Gud har givet os. Han bliver ved med at give os den sekund eftersekund, minut efter minut, time efter time… Hver dag, hver uge, hvert år….
Tiden kommer, men den kommer aldrig tilbage.

Hvordan bruger du den? Så tit siger du: “jeg har ikke tid”. Denne sætning kommer naturligt frem i så mange sammenhænge. Men har du overhovedet reflekteret over, hvad du vil og skal have tid til?

Alle vigtige ting tager tid. De vokser langsomt. Kun det, som er overfladisk og ubetydeligt, kan klares på et øjeblik. Alt, som har med livet at gøre, tager tid. Alt, hvad har med kærligheden at gøre, tager tid.
Samtidig skal vi alle steder være hurtige, effektive og klare flere opgaver på en gang. Allerede i folkeskolen skal vi lære at præstere…

Ja. Du har tid! Meget er afhængigt af din beslutning. Tænk, bed, planlæg. Vent ikke på næste sommer.

Giv dig lov en gang imellem til at være passiv. Til bare at lytte. Til bare at se.
Til bare at smage.
Alle gode gaver, de kommer ovenned. Også tidens gave. Tag din tid!

p.Kris