ADVENT 2019

Kære ven

Endnu et kirkeår er slut. Fra den første søndag i advent 2018 er vi sammen som menighed gået igennem de store mysterier i Kristi liv. Hans menneskevordelse, hans liv og virke og hans død og opstandelse. Hvert kirkeår fører os tilbage til Jesu liv. Dag efter dag, fest efter fest, årstid efter årstid … Hver dag i kirkeåret bringer os en evangelietekst, som viser denne person, som er helt fundamental for os som kristne – Jesus Kristus. Hver kirkelig højtid peger mod en begivenhed i Hans liv. Alt i kirkeåret drejer sig om Ham!

Ved gentagende gange at minde os om Jesu liv minder kirken os om, at det er Ham, som vi bør følge. At det er Ham, vi skal se op til. At det er Ham, som vores liv skal bygge på.

Det er ikke en abstrakt religiøsitet eller fromhed. Ikke et sæt moralske regler eller bud. Ikke et livssyn eller en ideologi, men en levende person!

Snart skal vi atter bøje os foran julekrybben for at kigge på den lille, nyfødte dreng og meditere over denne Gud, som har valgt at blive en af os.

Dette års jul vil nok ligne den fra sidste år. Også i kirken. Vi vil læse de samme tekster. Synge de samme salmer. Stille samme slidte julekrybbedukker op.

Men en ting ikke er den samme. Det er dit liv! Meget er sket gennem det sidste år, og du er bestemt ikke den samme. Nye børn er født. Måske er nogen fra din familie gået bort. Du har måske skiftet job. Måske mistet det. Du er blevet ældre. Også hvis der ikke er sket store forandringer, er dit liv anderledes, end det var, da advent startede for et år siden.
Lige præcis til det liv som er dit nu, vil Gud gerne komme. Lige præcis den situation du befinder dig i nu, vil han gerne være en del af!
Jeg ved ikke, hvor du er henne, hvad du laver, eller hvordan du har det, mens du læser disse ord. Men en ting er jeg mere end sikker på: At Jesus med sin milde og barmhjertige kærlighed og omsorg holder af dig. At han igen gerne vil fødes i denne elendig
krybbe, som dit og mit liv så tit ligner. Om du er sammen med dine børn og tænker på den kommende jul med glæde og forventning. Om du er alene og tænker på julen med vemod. Om du er på arbejde i fuld færd med dine spændende opgaver eller på et bibliotek, hvor du forbereder næste eksamen.

Han er der også. Med dig og for dig. Gud, som holder så meget af dig, at han blev lige som dig – et menneske.
Jeg ønsker for dig og dine, at denne advent og jul giver dig endnu en chance for at møde Ham.

Kris sj

Du finder vores advent aktiviteter ved ugens nyheder på denne side.