FASTETIDEN I MENIGHEDEN

Sognepræsten skriver


Kære venner,

fastetiden har altid været en vigtig tid for de som forbereder sig til dåben Påskenat. Forberedelse til sakramenterne – dåb, firmelse og eukaristi er fastetidens dybeste betydning. Vi er alle allerede døbt, de fleste af os modtager kommunion og er firmet. Men hvad betyder vores dåb for os? Hvordan modtager vi Jesu legeme og blod? Hvor kan vi se Hellignåndens virke i vores liv? Lad os tage en pause. En pause for at reflektere. En pause for at komme tilbage til kilden. Fastetiden kan være en pause i vores travle liv. En pause som giver plads til ordene. Intet ord kan blive forstået uden pauser. Også det ord som Gud siger til dig. Gud har indesluttet en pagt med dig, da du blev døbt. Denne dag har han sagt til dig: “Du er min elskede søn, min elskede datter – i dig her jeg mit velbehag.”Hans pagt gælder stadig. Jeg vil gerne invitere dig til at bruge denne tid som en chance for at høre disse ord på ny. Som en mulighed for at smage på Guds kærlighed på ny.
I løbet af fastetiden vil søndagens liturgi lede os dybere i forståelsen af vores dåb. Tag tid til at meditere over søndagens tekster.

Fastetiden vil også give en mulighed for forsoning. Med dig selv, med andre, med Gud… Vi vil leve weekenden mellem d. 29-31 marts som en særlig tid for at bringe vores svaghed frem overfor Vorherre. Fredag den 29.03 kl.16.30 vil vi samles til en forsoningsgudstjeneste, hvor vi sammen vil lytte til Guds ord og få mulighed for at skrifte. Flere præster vil være til stede denne aften. Jeg vil især invitere de familier til denne aften  som i år forbereder sig til den 1. kommunion. Lørdagen efter vil vores børn for 1. gang komme til skrifte. Lad os støtte dem i vores bøn og med vores eksempel.

Herren vil røre ved dine og mine sår og helbrede dem. Han vil åbne vores øjne, for at vi kan se hvor vidunderligt han har skabt os.

Jeg håber og beder for at denne tid vil hjælpe dig med at finde tilbage til denne kilde, hvor dit liv springer fra. Og at du vil høre Herren sige til dig påskenat: “Min søn! Min datter! Jeg har velbehag i dig!”underskrift


PROGRAMMET FOR FASTETIDEN

Askeondsag – 6.03
– messe kl. 8.00, 18.00.

Hver fredag kl. 17.00 (undt 29.03)
– korsvejsandagt og mulighed for skriftemål.
– den 15.03 korsvejsandagt med billeder ledet af p. Meister

Each Tuesday at 19.00
-Stations of the Cross followed by mass.

Fredag 15.03 – efter messen
Extreme Way of the Cross (se detaljerne)

Søndag 24.03 – efter højmessen
Katekese omkr. trosbekendelsen i menighedssalen (ca 30min) og fælles frokost. (Tilmeld dig på listen i våbenhuset.)

Fredag den 29.03 kl.16.30
– forsoningsgudstjeneste med skriftemål. Messe kl. 18.00

Lørdag den 30.03
– første skriftemål for vores børn.

Søndag 7.04 – efter højmessen
– Katekese omkr Fadervor i menighedssalen (ca 30min) og fælles frokost. (Tilmeld dig på listen i våbenhuset.)


Alpha aftener rører ved de mest grundlæggende spørgsmål omkr vores kristne tro.  Hver aften består af en let måltid, et oplæg og tid til samtale i små grupper. Aftener er på en særlig måde åbne for dem som ikke har en stærk kirkelig tilknytning eller har brug for at finde tilbage til den, for der søger eller bare er nysgerrige.


PÅSKE2019-1