ADVENT – LÆNGSLERNES TID

alone, animal, bird

Stjernehimlen på Strøget er tændt og butikkerne er fyldt med bud på hvad der kan bruges til julegaver. Så mange ting skal forberedes og så meget skal nås inden juleaftens stilhed sænker sig over byen. Vi går i gang med en af de mest travle perioder i årets løb.

Vi forbereder os til at fejre en stille nat. En nat uden ord. Og samtidig en nat hvor det vigtigste Ord nogensinde blev sagt. Hvor det vigtigste Ord nogensinde blev kød. Meget ofte har vi det svært med at være stille. Ikke kun fordi stilheden kræver tid. Men måske fordi det er i stilheden at alle vores dybeste længsler kommer frem. Så tit fylder vi vores stilhed med en unødvendigt larm for ikke at se vores længsel i øjnene. Længsel som hverken gaver, blinkende lys, juletræer eller pynt er i stand til at opfylde. Længsel efter kærligheden, efter forsoning i familien, efter et bedre helbred, længsel efter…

Kirken – vores mor kender til disse længsler. Hun samler dem alle i et råb som lyder i adventsliturgien: “Rorate Coeli desuper et nubes pluant justum!” – Lad det dryppe fra oven, himmel, lad den retfærdige strømme fra skyerne!

Midt i den travle larmende juleforberedelsestid råber Kirken med alle sine børn – kom! Kom og opfyld i os denne længsel som ingen anden kan opfylde. Kom og rør ved de sår som vi selv ikke tør at røre ved. Kom og helbred de sygdomme som ingen læge kan helbrede. Kom og frels os fra vores trældom.

ecce cívitas Sáncti fácta est desérta: Síon desérta fácta est: Jerúsalem desoláta est:” – Kom og frels vores verden der er blevet som en ørken fyldt med trøstesløshed.

Fra Aleppos støv og eksplosioner i Mosul. Fra lydløs vold i vores familier. Fra flygtningelejre i Grækenland og udrejsecentre i Kærshovedgård og Sjælsmark. Fra fraværets smerte i splittede familier og ensomhed hos dem der føler sig glemte i hjemmet og på plejehjem. Fra dit elskede Israel og Palæstina, fra Venezuela og jordskælvramte Mexico … Fra vores egen tvivl og forvirring, fra manglende perspektiv og fra håbløshed. Fra vores indifference og overfladisk glæde, fra følelsen af at være mæt uden at være opfyldt. Vi råber til dig som vi kender så lidt, som vi næsten ikke forstår: kom og red os, glem ikke din arv, det folk, du har gjort til dit eget.

Lad det dryppe fra oven, himmel, lad den retfærdige strømme fra skyerne!

Scenic View of Dramatic Sky during Winter

Kære venner!

Mit ønske til jer denne Jul er at I alle dybest i jeres længsel finder Ham som kommer for at opfylde den. Ham som fylder vores larmende travlhed med sin milde stilhed.
Lad os sammen fejre denne stille nat hvor evighedens vigtigste ord blev sagt .

Velsignet Advent, Jul og juletid til jer alle.

p. Kris – sognepræst

FØLG MENIGHEDENS ADVENTS OG JULEARRANGEMENTER HER