ADVENT OG JUL

Budskabet kom som et chok. Intet tydede på en livsrevolution hos det nybagte ægtepar. En stærkt åndelig oplevelse. Uventet graviditet. Ukendt far. Frygt. Fødsel i elendighed og isolation. Endnu en gang kommer vi til at
mindes disse begivenheder. Julepynt.

Julegaver. Julestjerner. Juleaften. Julegudstjeneste. Jul. Igen kommer vi til at køre efter et af de mest kendte mønstre. Julelys på strøget strækker sig i de samme lange striber, butikkerne tager de samme store pap-poser frem, de samme gamle juledukker bliver sat i kirkens kor, de samme salmer synges.

Som sædvanlig vil vi fejre den største overraskelse verden nogensinde har kendt.

Er der noget tilbage i os fra Maria og Josefs forundring? Er der noget tilbage i os fra hyrdernes barnlige sang? Er der noget tilbage i os fra de vise mænds mobilitet?
Advent og Jul er to af de mest traditionsrige perioder. Den fantastiske advent- og julestemning løfter sindet, varmer hjertet og samler mange. Samtidig er Advent og Jul en tid som minder os om en revolution, der ændrede verdens historie.

Har jeg selv oplevet denne revolution som Jesu komme betyder? Oplever jeg min kristne tro som en livgivende kraft, der giver vinger og åbner nye horisonter? Kan jeg føle, at min relation til Kristus giver mig inspiration til at tænke nyt og tage imod livets udfordringer? Og endelig, er der noget tilbage af smagen af Julens kæmpe overraskelse? Julens ovverraskelse kan være en chance for os og vores menighed at
åbne sig for denne nyhed, som Gud bringer. Den må være en hjælp til at tage imod det, som vi ikke er vant til i vores menighed. Julens nyhed kan hjælpe os med at flytte os der, hvor vi sidder fast i vores gamle vaner.

Et barn som græder i messen – en lille forstyrrer, som gør det umuligt at følge med? Nej! Et vidunderligt tegn for Guds kærlighed til dig, som kommer som et barn – enkel og tillidsfuld.

En familie, som tog mit plads i kirken – “de nye som kunne have sat sig et andet sted”? Nej! En smuk påmindelse om, at vi i menigheden faktisk er en familie bestående af mange forskellige generationer.

Et nyt initiativ blandt kirkens aktiviteter – brud med det “vi plejer”? Nej! En chance for at lære… En chance for at åbne sig…
Livet – også menighedslivet byder på mange overraskelser: Nye mennesker kommer til vores menighed, måder at gøre tingene på ændrer sig. Hvordan tager vi imod de nye
situationer som menighed? Som en mulighed for at vokse og åbne sig for
en ny rigdom? Eller som en trussel?
Jesus kom ikke for at aflyse det gamle eller bryde med traditionen. Men Hans komme åbner alligevel et helt nyt kapitel i verdens og menneskehedens historie. Derfor er hvert møde med den levende Herre en ny åbning og sætter os i bevægelse.

Også omkring kirken oplever vi overraskelser. Lige ved kirken har i løbet af det sidste år vokset overraskende hurtig en skolebygning. På trods af mange udfordringer forbundet med beliggenheden har Skt Knuds Skole samt håndværkerne klaret dette
projekt på en fantastisk effektiv måde. Vi ønsker skolen tillykke med den nye bygning og håber, at den vil tjene skolen i mange år! Måske giver den lyst til at sende dine egne børn eller børnebørn i Skt Knuds Skole?

Lad os i denne juletid bede om at den lille Dreng fra Nazaret – almægtig og evig Gud – åbner hver enkelt af os for det liv, Han bringer og denne nyhed, som Hans komme betyder.

Lad os bede om, at Han sætter vores menighed – de ældre såvel som de unge – i bevægelse og hjælper os med at tyde de tegn, som Gud hver dag giver sin kirke og hele verden.
Velsignet Jul til dig og dine.
P. Kris.

julemesser18p-page-001