BARNEDÅB

Ved at bringe barnet til dåben bekender forældrene tro på, at Gud virkelig handler og skænker barnet nådegaver, som evnen til at kunne åbne sig for troen og løfte om frigørelse. Frigørelsen vil dog ikke komme automatisk, men i samme grad barnet selv senere åbner sig for troen, for Gud og for Jesus Kristus. Derfor er barnedåben kun meningsfuld, hvis den sker i en sammenhæng af tro, og hvis barnet stilles ind i et kristent fællesskab, der kan formidle troens miljø.

  1.  Dåbsdato. Menighedens søndagshøjmesse er den bedste ramme omkring dåben. Kun undtagelsesvis og med god begrundelse kan dåben afholdes på en anden dag end søndag. Det sker dog kun efter aftale med den præst, der skal døbe jeres barn.
  2. Aftale med præst. I bedes kontakte selv én af vores præster, for at aftale ceremoniens detaljer og en dåbssamtale. Præsternes kontaktoplysninger.  Det vigtigste er at lave en aftale med kun én af præsterne, for at undgå misforståelser eller en dobbelt aftale.
  3. Gudforældre. Barnet skal have mindst én fadder (gudfar/gudmor), som skal være katolik, mindst 16 år gammel, firmet og lever et autentisk liv som kristen. Fadderens fuldenavn, fødselsdato og adresse medbringes til mødet med præsten. Barnets forældre må gerne vælge at have flere end 1 fadder, men i kirkebøger kan der højst registreres to.
  4. Dokumenter til dåbsattest. I bedes hurtigst muligt ringe til kirkekontoret eller komme forbi indenfor åbningstiden (man-tors kl. 17-19) for at oplyse barnets CPR, så de nødvendige fødselsoplysninger til dåbsattesten kan indhentes fra Folkeregisteret.
  5. Kirkeskat. Vi opfordrer katolske forældre til frivilligt at tilmelde sig katolsk kirkeskat, for at bakke op om den Katolske Kirke i Danmarks aktiviteter og fællesskab nu og i fremtiden. Man kan nemt og sikkert gøre det online: tilmelding til kirkeskat.
  6. Navngivning. Vi anbefaler også at registrere barnets navn før dåben. Det kan I gøre ved at bruge NemID på borger.dk Link til ansøgning om navngivning Man kan også navngive barnet ved dåben i vores kirke, dog risikerer man længere tid (op til 4 uger efter dåben) inden navnet bliver registreret i Folkeregisteret, plus op til 2 uger for at barnets sygesikringsbevis bliver leveret med posten. Derfor er det hurtigere og mere praktisk at registrere navnet i Folkeregisteret før dåben.

I kan altid skrive, komme forbi eller ringe til kontoret, hvis I har nogle spørgsmål. Kontaktoplysninger til sognekontoret