DIAKONI OG OMSORG

International cafe

Som nogle af jer ved, har jeg i en del år lavet solidaritetsarbejde med (de nye) flygtninge i især Århus kommune.
Det er et praktisk arbejde, der giver glæder, bekymringer, sjove oplevelser, udfordrende oplevelser, og som ALDRIG er kedeligt.
Undervejs er jeg blevet opfordret til at finde en måde, hvor dette arbejde kan inddrage menigheden og jeres allesammens talenter, og derfor vil jeg nu prøve kræfter med en International Cafe.
Det bliver den første tirsdag i hver måned. Det foregår i menighedssalen kl. 17-19, og ALLE er velkomne!

Vi kan alle noget, og vi kan alle få glæde af dette. Det er helt bevist, at jeg ikke kalder dette initiativ for en “flygtninge cafe”, for her er det meningen, at vi mødes som mennesker. Vi mødes for at dele noget tid med hinanden, for at dele en kop kaffe/te/saft, og for at dele vores talenter:
Måske du kan hjælpe et skolebarn med at finpudse det danske sprog. Måske du er mor, og vil dele din viden om hvor man køber zinksalve med en ny mor. Måske er du studerende, og vil vise din uddannelsesinstitution frem til en anden ung. Måske noget helt 4. Måske du bare har lyst til, at drikke en kop kaffe, og snakke med de andre, der er kommet.
Dette er et rum, hvor du er velkommen, og hvor den eneste forventning du bliver mødt med, er at du vil tale med et menneske, du ikke kender.

I vores menighed er vi så mangfoldige og flerkulturelle, at vi er et oplagt sted at kigge mod, når mennesker skal integreres. For det er en tovejs bevægelse, og det er mit håb, at vi i fællesskab kan række armene ud. Oven i købet er dette også en mulighed for, at vi lærer hinanden bedre at kende!

Man er velkommen til at kontakte mig på 25850675, hvis man har nogle spørgsmål.
Ellers:
På gensyn den første tirsdag i måneden i menighedssalen
Vh, Anemone Samy

Madbilletter

Hver tirsdag fra kl. 17:00 til 19:00 udleveres madbilletter , der kan bruges som betaling for et måltid hos Kirkens Korshær Nørre Alle 25.

Kirkens rådgivning:

Individuel terapi, parterapi og familieterapi

tilbydes af Pernille Aagaard.

Pernille er katolik og medlem af menigheden i Aarhus, er tidl. underviser af firmanderne, og formand for Skt. Knuds Skole – udpeget af Pastoralrådet.
Pernille er uddannet familieterapeut hos Dansk Familieterapeutisk Institut  (dfti.dk).

Læs mere om Pernille på pernilleaagaard.dk

Terapien er gratis, men giv gerne en donation til Congokidsinitiative.com, som er et børnehjem i Congo drevet af katolske søstre.

Vil du vide mere, så kontakt Pernille uforpligtende på mail
pernilleaagaard@gmail.com

Social rådgivning

Dorota Matyjasek er uddannet socialrådgiver og har arbejdet som psykiatrisk rådgiver og socialhjælper for byens mest udsatte borgere.  Hun har erfaring i at arbejde med mennesker, der har været udsat for sociale begivenheder i deres liv – f.eks. mistet familie eller er blevet hjemløse.
Dorota Matyjasek vil være til tjeneste i vores menighed hver fredag mellem kl. 16.00 og 18.00. Hvis du vil tale med hende, finder du Dorota  i Menighedssalen. Dorota kan ikke løse dine problemer, men hun kan vejlede om, hvor og hvordan du får den rette hjælp. Kom trygt og tal med hende.

Dorota Matyjasek, mobil 23 66 02 05

Caritas Aarhus

Caritas er Den Katolske Kirkes nødhjælpsorganisation, der arbejder i hele verden. Læs mere om Caritas Danmark påcaritas.dk

I alle danske katolske menigheder er der valgt en sognerepræsentant for Caritas, som fungerer som bindeleddet mellem Caritas Danmark i København og de lokale menigheder. Sognerepræsentanternes opgave er at holde menighedsråd og menighed orienteret om Caritas’ arbejde, at fremme Caritas’ synspunkter, at påvirke menigheden til karitativt arbejde, at formidle menighedens synspunkter til sekretariatet, at holde sekretariatet orienteret om projektaktiviteter i sognet, at arrangere fundraising i sognet samt at fremme fasteaktion, juleindsamling, adventskollekt og punktindsamlinger. Een gang om året afholdes årsmøde for alle sognerepræsentanter på Magleås i Nordsjælland.

I Aarhus er Michael Andrew Dolan Møller sognerepræsentant i Katolsk Vor Frue Menighed. Ud over løbende at informere menigheden om kollekter og indsamlinger samt lægge magasinet Caritas Nyt og andet aktuelt materiale frem i våbenhuset har en lille gruppe på 4-5 ildsjæle igennem årene arrangeret adventsmarkeder, fairtrade-brunch, foredragsaftener og kirkekaffearrangementer.

Alle arrangementer bliver omtalt under meddelelserne ved messerne og i sognebladet. Desuden informeres menigheden, via messerne, altid om særlige indsamlinger og indsatsområder, og man opfordres ligeledes til at give brugte briller og frimærker til Caritas via kirkens kontor.

Caritas Aarhus-gruppen holder ikke faste møder i løbet af året, men mødes ad hoc til idéudveksling og planlægning af kommende aktiviteter. Hvis du er interesseret i at deltage eller har nogle idéer til indsamlingsarbejdet så kontakt:

Michael Andrew Dolan Møller
Tlf.: 2777 1329

Solidarity Project – at være der for dem som er på flugt.

Se vores hjemmeside.