VOKSENKATEKESE

L’image contient peut-être : texte

Vil du gerne fordybe dig i din tro? Fordybe dig i det, som du kender allerede og lære nye ting omkr. kirkens lære og tradition? Hver 3. mandag i måneden kl. 19.00 vil der være muligt, at være med i en katekesegruppe for voksne. I år vil Messen og dens struktur være udgangspunkt til katekeseforløbet som det fremgår af emneoversigten nedenfor. Aftenerne kan følges enkeltvist, men udgør samlet en helhed. Katekeserne finder sted i menighedssalen. Kom og vær med.
Anne-Mette Frey, P.Kristof, P.Kris m.fl.

16.09 – Introduktion til forløbet. Hvad er liturgi?

21.10 – Eukaristien som Kirkens sakramente. Hvor Kirken, Kristi legeme, bliver til.

18.11 – Forsoning – Eukaristi som et sakramente, der giver forsoningen. Forsoningens plads i messen. Messens forhold til dåben og forsoningens sakramente.

16.12 – Ordets liturgi. Ordet som “sker” i liturgien. Forskel mellem at læse og at forkynde. Det katolske syn på Guds Ord. Ombygningen af tekstrækkerne.

20.01 – Forbønner. Forberedelsen af gaver. Kollekt. “Frugt af jorden og menneskernes arbejde”. Det sakramentale princip: stof og handling/ord. Sakramentets “stof” – i Messen.

17.02 – Epiklsesis som Messens centrum – Helligåndens virke i Eukaristien.

16.03 – Forvandling – realpræsens. Katolsk/luthersk syn på nadveren. Hvorfor opbevarer vi sakramentet? Tilbedelsens ophav i Messen.

20.04 – Kommunion vs. altergang. Den Hl. Augustin – bliv til det du modtager – Eukaristien fører os tilbage til fællesskabet.

18.05 – Ite missa est – messen og det daglige liv. Hvordan kan livet blive til et sakramente?